Nacht Zonder Dak

Nacht Zonder Dak is een actie van Tear waarbij tieners een nacht doorbrengen in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen. Een uniek evenement waarbij bewustwording, plezier maken en iets doen voor een ander hand in hand gaan.

Promo Nacht Zonder Dak

Uw cookieinstellingen staan het niet toe deze inhoud te tonen. Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

De opbrengst van de actie gaat naar straatjongerenprojecten van Tear:

Rahab Centre in Oeganda

Ondanks dat de natuur in Oeganda prachtig is, zijn er op het platteland vaak weinig kansen. Veel jonge mensen gaan daarom op zoek naar een beter leven in de hoofdstad Kampala. Helaas is het leven in de stad erg hard en veel jongeren komen op straat terecht. Om te overleven kiezen veel jonge meiden noodgedwongen voor de prostitutie. Dat is vaak de enige manier om geld te verdienen.

Annette uit Oeganda maakt zich kwaad over dit onrecht en heeft daarom een opvanghuis opgericht: Rehab Centre. Samen met Tear helpt zij kwetsbare meiden uit de prostitutie door middel van therapie en vakopleidingen.

ACT in India

In Mumbai is het contrast tussen arm en rijk enorm. In deze grootste stad van India wonen veel rijke zakenmannen, maar een ander groot deel van de inwoners woont in getto’s aan de rand van de stad.

Het leven in de getto’s is gevaarlijk. Mensenhandel komt veel voor en meisjes en vrouwen lopen het risico om seksueel misbruikt te worden.

Tears partnerorganisatie ACT begeleidt families in Mumbai en organiseert trainingen en activiteiten om kinderen en jongeren van de straat te houden. Daarnaast helpt ACT slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling.

ETSC in Nepal

In Nepal is het voor veel jongeren een uitdaging om een goede toekomst op te bouwen. Door beperkte baankansen lijkt migratie een oplossing. Maar veel mensen worden daardoor juist slachtoffer van mensenhandel en slavernij. Ook in de gemeenschap zelf is het niet altijd veilig. Seksueel en fysiek geweld, kindhuwelijken en kinderarbeid zijn helaas nog steeds de realiteit.

Tear werkt in Nepal samen met de lokale organisatie ETSC. Zij helpen gemeenschappen om de handen ineen te slaan om samen een eind te maken aan de problemen. Er wordt gewerkt aan lokale werkgelegenheid en weerbaarheid. Het project betrekt hierin scholen, lokale autoriteiten, ondernemingen en groepen vrouwen en jongeren.

Hoe organiseer ik een Nacht Zonder Dak?

Een Nacht Zonder Dak organiseren is heel eenvoudig. Je bepaalt zelf de groepsgrootte, waar en wanneer jouw actie plaats vindt. En ook het programma mag je zelf samenstellen.

1. Meld je actie aan via onderstaand formulier.

2. Wij nemen vervolgens contact met je op. Je ontvangt een digitaal handboek, sponsorlijsten en een pakket vol leuk gadgets en informatie. Daarnaast ontvang je een filmpje en een PowerPoint over een van de projecten waar het sponsorgeld dat de tieners ophalen naar toegaat. Met deze presentatie kun je de tieners zelf meenemen in het doel van hun Nacht Zonder Dak.

3. Na afloop van de actie verzamel je alle sponsorlijsten van de tieners en stuur je die op naar Nacht Zonder Dak.

Aanmeldformulier

Meer weten over Nacht Zonder Dak?  
Stuur een mail naar:info@nachtzonderdak.nl. Of bel naar 030 6969600.

Bankrekening: NL32 ABNA 0501 0303 01 (t.n.v. Tear Fund Nederland) Bij overmaken geld voor Nacht Zonder Dak graag vermelden ‘Nacht Zonder Dak + plaatsnaam + datum actie’

Tear – Nacht Zonder Dak
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

Nacht Zonder Dak: Zo sliepen deze toppers buiten!

Verhaal | 31-05-2020 | Petra Meijerhof
Meer dan 500 tieners, gezinnen en jongeren sliepen afgelopen nacht buiten. Zij deden mee aan de Nationale Nacht Zonder Dak: de Lockdown Edition. En zo zag dat eruit:

Terugkijken: Nacht Zonder Dak livestream!

Persbericht | 30-05-2020 | Tear
Bekijk de livestream van de Nationale Nacht Zonder Dak vanaf 20 uur!

Buiten slapen met een pakket om te overleven: ‘Een spektakel’

Verhaal | 15-05-2020 | Tear
CKG Zwolle is enthousiast over de Nacht Zonder Dak "lockdown editie"!

dé Nationale Nacht Zonder Dak: Hidde en Mette slapen op straat!

Verhaal | 13-05-2020 | Tear
Hidde en Mette doen mee aan Nacht Zonder Dak: ‘Eerste donaties zijn binnen’

Nationale Nacht Zonder Dak: The Lockdown edition

Verhaal | 13-05-2020 | Tear
Ben jij de lockdown ook zo zat? Dan is het nu tijd voor actie! Slaap op 30 mei een nachtje buiten tijdens de Nationale Nacht Zonder Dak en laat je sponsoren voor het Corona...