Akkoord

Tear.nl maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Tear maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

...zie je deze kerst een glimp van de hemel op aarde

Met jouw betrokkenheid draag je bij aan een geweldige opdracht: mensen helpen op te staan uit situaties van armoede en onrecht. Ze een glimp laten zien van Gods Koninkrijk. 

Als je goed kijkt, zie je soms zo'n glimp. Een glinstering in de ogen van iemand die opstaat uit armoede, zoals Paul Aleper of Manuella. Levens die opbloeien dankzij mensen als pastor Joël. Hun verhalen, en misschien je eigen ervaringen bij een wandeling, ontmoeting of het lezen van het kerstverhaal, herinneren ons eraan dat levens kunnen veranderen!

Ook jij kunt deze kerst die glinstering zijn voor anderen, dichtbij en ver weg. Help je mee met een kerstgift?

*Vanwege privacy is een model gebruikt in de foto bij het verhaal van Manuella.

'Ik geef vrouwen de hoop dat morgen beter wordt'

Manuella* uit Kokora, Centraal Afrikaanse Republiek

In de Centraal Afrikaanse Republiek komt veel seksueel geweld voor en wordt verkrachting als oorlogswapen ingezet. Manuella uit Kokoro werd in 2013 door rebellen beroofd en verkracht. Dankzij traumahulp die Tear samen met partnerorganisatie ACATBA geeft, hervond ze vertrouwen in het leven. Nu is ze voorzitter van een vereniging voor slachtoffers van seksueel geweld en zet ze zich ook met haar kerk in om deze vrouwen te ondersteunen. 'Mede dankzij Tear kan ik ook andere vrouwen de hoop geven dat morgen beter zal zijn dan vandaag', zegt Manuella.

*Vanwege privacy is een model gebruikt in de foto bij het verhaal van Manuella.

'Ik zie weer een toekomst voor mijn gezin'

Paul Aleper, boer in Karamoja, Noordoost-Oeganda

Paul Aleper is boer in Noordoost-Oeganda, een gebied met een steeds grilliger klimaat. Er valt minder regen, waardoor oogsten mislukken. Samen met een Oegandese partnerkerk organiseert Tear hier landbouwtrainingen. Paul: 'Dankzij deze training over o.a. groenteteelt en een krediet in de vorm van zaaigoed, worden mijn oogsten steeds beter. Ik houd nu zelfs over om op de markt te verkopen, waardoor mijn kinderen naar school kunnen. Ik zie weer een toekomst voor mijn gezin.'

'Op een dag wordt dit een bloeiende vallei' 

Joël Gitahi, pastor in een sloppenwijk van Nairobi, Kenia

Mathare Valley is de grootste sloppenwijk van Nairobi. Hier wonen 600.000 mensen dicht op elkaar. Een plek vol geweld, alcoholisme en honger. Middenin de wijk staat een kerk: de Redeemed Gospel Church van pastor Joël Gitahi. 'Mijn droom is dat deze wijk op een dag een bloeiende vallei zal zijn', zegt pastor Joël. 'Samen met Tear helpen we gezinnen de stap uit de ergste armoede te maken. Mensen worden ondersteund bij het opzetten van een eigen bedrijfje, waarmee ze hun inkomenssituatie verbeteren en hun gezin weer kunnen voorzien van voedsel, onderwijs en gezondheidszorg.'

Jouw kerstgift verspreidt licht en warmte

Blijf samen met ons mensen de hand reiken die lijden onder armoede en onrecht. 
Met een gift van bijvoorbeeld 70 euro geef je drie mensen één week training om zelf uit armoede op te staan.

Ontwerp & realisatie: Nilsson