Mensenhandel tegengaan in Nepal

Mensenhandel is een groot probleem in Nepal. Mensen worden binnen het land verhandeld, van het platteland naar de stad, maar ook vanuit Nepal naar onder meer India en het Midden-Oosten. Daar komen ze bijvoorbeeld terecht in de seksindustrie of worden ze gedwongen om te werken als slaaf in fabrieken. Hoewel precieze aantallen ontbreken (mensenhandel is vaak niet direct zichtbaar), worden er in ieder geval tien- tot vijftienduizend veelal vrouwen en kinderen slachtoffer van mensenhandel per jaar. Arme gebieden in Nepal en regio's met veel migratie zijn hiervoor extra kwetsbaar.
Land
Partnerorganisatie
Carnet
Projectnummer
2019063

Op sterk aanraden van onze lokale partners in Nepal, gaan we een nieuw project ondersteunen dat zich focust op anti-trafficking. We werken samen met Carnet; een organisatie die samen met lokale kerken in één specifieke, arme regio werkt. Carnet traint de lokale autoriteiten uit het gebied in het tegengaan van mensenhandel. Daarnaast ondersteunen zij vrouwen die economisch gezien het meest kwetsbaar zijn. Door hen via spaargroepen samen te brengen, kunnen ze hun economische positie versterken en krijgen ze training in bijvoorbeeld het opzetten van een eigen onderneming. Tot slot mobiliseert Carnet lokale kerken in het gebied om mensenhandel te voorkomen.

Peter Kamphof van Tear: 'Onze partners in Nepal hebben gevraagd om te helpen mensenhandel tegen te gaan en dit prioriteit te gaan geven. Het is best ongebruikelijk dat onze partners zich daar zo duidelijk over uitspreken; het zegt iets over de nood die zij zien. Het lastige is dat mensenhandel vaak in het verborgene gebeurt en dat familieleden of kennissen van slachtoffers zelf ook weleens dader zijn of betrokken zijn. Het is van groot belang dat we hier samen met Carnet tegen in actie komen.'

Meer informatie over dit project volgt. Aangezien het project nog in de opstartfase zit is dit wat we tot dusver kunnen delen.

Foto: Esther Trewinnard | Tearfund

Meer weten? Neem contact op met: