Jongeren bereiken met het evangelie in Haïti

Karl Foster bereikt jongeren met het evangelie en betrekt hen bij de kerk door middel van rapmuziek.
Land
Partnerorganisatie
Tearfund
Projectnummer
2020040

Haïti is de afgelopen jaren meerdere malen geteisterd door natuurrampen. Door armoede en angst voor nieuwe rampen, heerst er een grote mate van uitzichtloosheid in de samenleving. Vooral jongeren hebben hieronder te lijden. Meer dan 50 procent van de inwoners van Haïti is jonger dan 25 jaar. De grootste uitdaging voor hen is het gebrek aan hoop op een betere toekomst.

Christelijke rapmuziek om jongeren te bereiken

De Haïtiaanse Karl Foster is een van onze Inspired Individuals. Hij heeft een groot hart voor jongeren en het is zijn missie om hen te bereiken met het Evangelie en te betrekken bij de kerk. Foster doet dit door aan te sluiten bij de populaire rapcultuur onder de jeugd in Haïti. Samen met een groep christelijke artiesten produceert hij rapmuziek met een positieve boodschap. Met zijn eigen dagelijkse radioshow weet hij daarmee veel jongeren te bereiken. Ook is hij jeugdleider in zijn kerk en organiseert hij nationale jongerenkampen en andere christelijke festivals. Daarvoor nodigt hij christelijke artiesten en sporters uit om jongeren te inspireren en een voorbeeld voor hen te zijn. Zo wil Foster de jeugd in Haïti, ongeacht hun achtergrond, uitdagen om een leven te leiden met God.

Het Inspired Individuals-programma

Inspired Individuals is een driejarig wereldwijd leiderschapstrainingsprogramma voor christelijke leiders. Het programma ondersteunt mannen en vrouwen die changemakers zijn, en visie hebben voor grote economische en sociale veranderingen in hun gemeenschap of land. Via het programma worden deze mensen geïdentificeerd, toegerust en met elkaar verbonden. Zo ondersteunt Tear hen om hun missie zo effectief mogelijk uit te voeren en zorgen we samen voor een grotere  verandering in de gemeenschappen en landen waarin zij leven.

Zonder ondersteuning en begeleiding lopen Inspired Individuals, zoals Karl Foster, het risico om te verzanden in hun werk of op te branden vanwege de druk. In het programma coachen we mensen als Karl Foster persoonlijk, ondersteunen we hen financieel en trainen we hen. Draag je bij aan hun werk door te bidden of geld in te zamelen met jouw kerk?

Inspired Individuals

Lees meer over het werk van Karl Foster of één van de andere Inspired Individuals.

Meer weten? Neem contact op met:

T 030 69 69 600 | E nstam@tear.nl

3 sociale ondernemers strijden tegen vervuiling en klimaatverandering in Nepal

Verhaal | 03-02-2020 | Nadine Stam
Inspired Individuals David, Yuhanna en Sajan zetten zich in om van Nepal een schoon en duurzaam land te maken. Lees hun verhalen.
Karl Foster maakt rapmuziek

​Karl Foster produceert rapmuziek om jongeren in Haïti te bereiken

Verhaal | 28-05-2019 | Nadine Stam
Lees het verhaal van Inspired Individual Karl Foster.

Inspired Individual Dieudonné geeft straatjongeren de hoofdrol in Burundi

Verhaal | 02-05-2019 | Tear
Hoe kan een land als Burundi weer opkrabbelen na de bittere en bloedige burgeroorlog waarin driehonderdduizend mensen omkwamen? Volgens inspired individual Dieudonné Nahimana ligt...
Vlnr Annette, Consoler en Caleb - Inspired Individuals

Maak kennis met onze Inspired Individuals

Nieuws | 04-03-2019 | Nadine Stam
Drie Inspired Individuals staan op de bres voor straatkinderen, tienermeisjes en prostituees. Maak kennis met hen in de uitzendingen van EO Metterdaad.
Binsa houdt vrouwen uit de prostitutie

Drie vrouwen strijden tegen mensenhandel

Verhaal | 18-10-2018 | Nadine Stam
Inspired Individuals Binsa, Druhi en Ansu strijden tegen mensenhandel, misbruik en uitbuiting.

Een volwaardig en productief leven voor vrouwen met hiv/aids in Zuid-Soedan

Verhaal | 17-09-2018 | Nadine Stam
Evelyn startte een steungroep voor vrouwen en meisjes met hiv/aids. De steungroep groeide uit tot 11 verenigingen met meer dan 1200 leden.