Visvijvers en meer in Cambodja

Dit project traint kerken om met hun dorp te werken aan betere leefomstandigheden.
Land
Partnerorganisatie
Wholistic Development Organisation
Projectnummer
2017043
Bijdrage van Tear
€ 70 000

Op het platteland van Cambodja hebben veel mensen te weinig eten en onvoldoende drinkwater. Ze zijn vaak ziek. Een derde van de Cambodjaanse bevolking leeft onder de armoedegrens.

Kerken in Cambodja doen hun best om dit te veranderen. De kerk in Cambodja is klein, maar wordt sterker en zelfbewuster. Steeds meer lokale kerken passen het evangelie in woord en daad toe in hun eigen omgeving. Zij nemen initiatieven om, samen met de gemeenschap, problemen aan te pakken die spelen in hun dorp.

Wat ze doen is afhankelijk van de lokale behoeften. Het dorp kiest bijvoorbeeld voor het aanleggen van latrines, het opzetten van een rijstbank of een visvijver, of het starten van spaargroepjes.

Mosterdzaad

Tear-partner WDO is de motor achter dit werk. WDO geeft intensieve training en coaching aan kleine teams van 5 tot 7 kerkleden, zodat ze in hun eigen dorp samen met de bevolking ontwikkelingsprojecten kunnen opzetten. Op die manier wordt gewerkt in 40 dorpen.

Daarnaast zijn er eenjarige cursussen voor kerkleiders. Die leiden tot kleine ‘mosterdzaadprojecten’, waarbij de kerk zonder financiële hulp van buitenaf iets doet voor de gemeenschap.  Sinds 2006 heeft dit al bijna 1400 mosterdzaadprojecten opgeleverd.

Doneren

€35,-

Voor € 35 kunt u een kerkleider een jaar lang training geven. 

€60,-

Het opzetten van een visvijver kost € 60. 

€1 150,-

Een intensieve training voor een groep kerken in een provincie kost ongeveer € 1.150 per jaar.

€50,-

Een latrine voor één gezin kost 
€ 50.

€25,-

Voor € 25 voorziet u 10 gezinnen van zaad voor bomen.

Meer weten? Neem contact op met:

T 0306969612 | E mvanpijkeren@tear.nl