Visie en missie

Onze visie

Tear opereert in een wereld waarin het leven van veel mensen bepaald wordt door armoede, (natuur)rampen en de gevolgen daarvan.

In die wereld wil Tear Jezus Christus dienen door armoede te bestrijden en rechtvaardige verhoudingen in de wereld na te streven.

Tear ziet de lokale kerk als het instrument bij uitstek in de strijd tegen armoede en onrecht. Want zij staat midden in de gemeenschap en kent de taal, de cultuur en de noden. Bovendien: lokale kerken zijn altijd en bijna overal aanwezig. En vanuit hun verbondenheid met Jezus Christus hebben zij een unieke inspiratie van waaruit zij liefde, hoop en verandering kunnen brengen.

Tear werkt in de hoopvolle verwachting van het Koninkrijk van God, dat zich uiteindelijk volledig zal manifesteren in een nieuwe hemel en nieuwe aarde zonder armoede en onrecht.

Onze missie

Tears passie is om actief betrokken te zijn bij een wereldwijde christelijke beweging die zich niet neerlegt bij armoede en onrecht. Een beweging die vecht voor gerechtigheid, menswaardigheid en hoop voor de armste en meest kwetsbare gemeenschappen in deze wereld.

Binnen die beweging zien wij het als onze missie om kerken en christenen in Nederland te verbinden met kerken in het Afrika, Aziƫ en Latijns-Amerika. Zo kunnen kerken elkaar ondersteunen, van elkaar leren en elkaar bemoedigen bij hun inzet tegen armoede en voor rechtvaardige, duurzame verhoudingen en herstel van relaties in hun leefgemeenschap.