Wie zorgt er nou voor mij?

Verhaal | 01-10-2020Tear

Het zijn de meest kwetsbare slachtoffers van de oorlog in Syrië: jongens en meiden in hun tienerjaren. Ze willen aan hun toekomst werken, maar al negen jaar zien ze alles om zich heen afbrokkelen en uit elkaar vallen... 

Dichte scholen. Geen werk. Nauwelijks schoon water. Altijd honger. Eén of beide ouders verloren door een bombardement... Het zijn omstandigheden waarin kinderen makkelijk de fout ingaan en bijvoorbeeld voedsel stelen om te overleven. Of erger, want veel kinderen worden benaderd om zich aan te sluiten bij een criminele groep. 

Elk jaar worden in Syrië zo'n duizend kinderen opgepakt en ondergebracht in jeugdgevangenissen. De omstandigheden daar zijn afschuwelijk: te weinig voedsel, geen hygiëne of privacy. Laat staan iemand bij wie je je verhaal kwijt kunt of die je helpt familieleden op te sporen...

 

Wat doet Tear?

Sinds 2010 werkt onze lokale partner in drie jeugdgevangenissen in Damascus. Met jouw hulp geven wij deze jongeren een tweede kans! Dit doen we met jouw gift:

Aanvullende voeding 
We zorgen dat de kinderen aanvullende, gezonde voeding krijgen zoals peulvruchten, groente, vlees, fruit, eieren, kaas en melk. We werken samen met de gevangeniskok aan een evenwichtig dieet.

Betere hygiëne 
Door geldgebrek is de hygiëne in de gevangenissen slecht. We zorgen voor onder andere zeep, maandverband, pyjama's en ondergoed. Dat geeft de kinderen hun gevoel van waardigheid terug.

Psychosociale hulp 
We zorgen dat kinderen in de gevangenis gesprekken kunnen hebben met psychologen en sociaal werkers. Ook organiseren we creatieve therapie die helpt om trauma’s te verwerken.

Familiecontact 
We zoeken contact met de familie van de jongeren en informeren hen over de rechten van hun kind en hun verblijfplaats. Vaak krijgen de kinderen daardoor ook weer bezoek.

Samen kunnen we deze verwaarloosde kinderen hun waardigheid teruggeven en hun hoop voor de toekomst! Als wij het niet doen doet niemand het. Help jij mee met een gift?