Utrecht, wat ben je mooi in crisistijd

Blog | 20-05-2020Annelieke Bouman

Onze steden en dorpen zijn nog nooit zo leeg en stil geweest. Maar tegelijkertijd bruist het als nooit tevoren. Niet op de terrassen of in de winkelstraten, maar in de harten van al die mensen die in deze crisistijd klaarstaan voor een ander. In de reeks ‘Stad, wat ben je mooi in crisistijd’ delen we steeds een aantal initiatieven die de wereld een stukje mooier maken.

Vandaag in deel 1: Utrecht.  

Gratis voedsel voor dak- en thuislozen  
Veel van de plekken waar dak- en thuislozen terecht konden voor voedsel, zijn door de maatregelen van de overheid gesloten. Daarom delen de vrijwilligers van politiek-cultureel centrum ACU elke avond maaltijden uit. Mooi! 
Lees meer

Horecaondernemer fietst 150 km in hartjesvorm voor corona-onderzoek  
Horecaondernemer Rob Okhuijsen fietste ‘een hartje’ van 150 km in de regio Utrecht om daarmee geld in te zamelen voor corona-onderzoek in het UMC Utrecht.  Na de lange rit mocht hij een cheque van ruim 2300 euro overhandigen aan het UMC. Prachtig!  
Lees meer 

#coronahulp en #coronahulp030  
Hulp vragen of aanbieden via Twitter? Dat kan natuurlijk ook! Via de hashtags #coronahulp en #coronahulp030 kom je in verbinding met andere Utrechters. Je kunt bijvoorbeeld iemand helpen met boodschappen doen of zelf hulp vragen als je een lift nodig hebt.  
 Lees meer 

Heerlijke maaltijden voor zorgpersoneel 
Smulders Kookt en Restaurant Rhodos ondersteunen het zorgpersoneel met heerlijke maaltijden. Inmiddels is er meer dan 5600 euro gedoneerd, oftewel 940 maaltijden.  
 Lees meer 

Een gekleurde bemoediging op afstand  
Wie op Bevrijdingsdag uit het raam keek van een verzorgingshuis in Utrecht Overvecht werd verrast door vrolijke teksten en afbeeldingen van stoepkrijt; een verrassing voor de Utrechtse ouderen en hun zorgverleners. De vrijwilligers van Serve the City zorgden met deze actie voor een grote glimlach. 
Bekijk meer

Even je verhaal kwijt  
Misschien ervaar je wel stress en angst in deze tijd. Wordt de zorg voor je gezin je even te veel of maak je je veel zorgen. Psycholoog Annerieke biedt gratis videobelafspraken aan en biedt zo een luisterend oor. Hebben we dat allemaal op z’n tijd niet even nodig? 
Lees meer

Ben jij andere mooie initiatieven in Utrecht tegengekomen? Laat het ons weten op onze Facebookpagina

Headerfoto: Jonne Mäkikyrö​
Afbeelding 'hartje': Rob Okhuijsen 
Foto stoepkrijt: Serve the City Utrecht

Hoop voor vluchtelingen in Libanon

Verhaal | 22-07-2020 | Tear
In Libanon raken vluchtelingen in de problemen, doordat ze geen geld meer hebben voor voedsel. Zusterorganisatie Tearfund biedt hulp. Lees hier hoe...

Rikkert Zuiderveld & Reinier Sonneveld: ‘Mocht je vallen, dan word je toch wel opgevangen’

Verhaal | 13-07-2020 | Tear
Minella van Bergeijk gaat in gesprek met Rikkert Zuiderveld en Reinier Sonneveld over meebuigen in de storm.

10x wat we leerden in 2020

Verhaal | 13-07-2020 | Tear
De coronacrisis bracht veel mensen ook rust. Tear geeft tien tips om die rust vast te houden.

Martha Zonneveld: ‘Honger is een afschuwelijke ramp die zich voltrekt naast de dreiging van corona’

Verhaal | 03-07-2020 | Hannah Westra
Met Tear zijn we actief betrokken bij mensen die op dit moment nog middenin een lockdown zitten. Martha Zonneveld, noodhulpcoördinator bij Tear: ‘In sommige landen begint de...

Beter bestand tegen de coronacrisis dankzij de lokale kerk

Verhaal | 22-06-2020 | Annemarie van den Berg
Via lokale kerken mensen zelf uit armoede laten opstaan. Het werkt! Juist in deze coronacrisis zien we dat deze gemeenschappen beter bestand zijn tegen de gevolgen.
Babyslofjes

Kraamtijd in lockdown: net bevallen en geen inkomen meer

Verhaal | 22-06-2020 | Tear
Ineens ziet de kraamtijd er door het coronavirus heel anders uit dan dat we gewend zijn. Maar voor de 25-jarige Kabita en haar man is de kraamtijd levensbedreigend geworden.