Tear lanceert sportieve 10-daagse challenge ‘The Climb’

Nieuws | 19-05-2020Tear

Tear lanceert de 10-daagse sportieve challenge ‘The Climb’. Deelnemers beklimmen bergen op hun eigen trap en helpen daarmee de meest kwetsbare mensen te beschermen tegen de gevolgen van de coronacrisis. Tear-directeur Minella van Bergeijk: ‘Corona leert ons dat omkijken naar een ander nodig is om samen uit de crisis te komen. Met The Climb gaan we nog een stapje verder.’

Tear wil door middel van de challenge Nederlanders aanmoedigen om zich actief in te zetten voor vergeten crisisgebieden, waar nu door de maatregelen tegen corona een crisis op een al bestaande crisis komt. Met het sponsorgeld dat deelnemers ophalen door het beklimmen van hun eigen trap deelt Tear voedselpakketten, water en zeep uit en geeft de ontwikkelingsorganisatie voorlichting en medische hulp.

Hulp voor mensen die het hardst worden geraakt

Ondanks dat Nederland nu ook door een crisis gaat, blijft Tear het belangrijk vinden om wereldwijd hulp te bieden aan de miljoenen kwetsbare mensen die nu het hardst worden geraakt. Door de lockdown kunnen veel mensen in ontwikkelingslanden geen geld meer verdienen en dus ook geen eten kopen. Hierdoor is honger een grote dreiging. Van Bergeijk: 'Terwijl wij hier langzaam maar zeker weer proberen op te klimmen uit de crisis, is er in veel ontwikkelingslanden sprake van een crisis op een al bestaande crisis. Juist voor die vergeten crisissen willen we met The Climb aandacht vragen.'

Geld ophalen voor vergeten crises

Deelnemers halen geld op voor het Corona Noodhulpfonds. Voorafgaand en tijdens de challenge The Climb deelt Tear indringende verhalen, bijvoorbeeld uit Bangladesh, waar honderduizenden Rohingya in vluchtelingenkampen verblijven. Ook verhalen uit onder meer Colombia, Haïti, Congo, Oeganda en Libanon komen voorbij. 

Zo krijgt bijvoorbeeld Congo te maken met de coronacrisis boven op het herstel van Ebola en worden er in Oeganda veel sloppenwijken officieel op slot gedaan. Door de toenemende spanning en het toenemend aantal mensen in de sloppenwijken neemt daar de kans op meer geweld en vechtpartijen toe. Dit levert vaak heftige situaties op. Tear verleent juist op die plekken hulp waar dat het hardst nodig is. En daar is jouw hulp bij nodig. 

De 10-daagse challenge begint op donderdag 11 juni en sluit op 20 juni af met een live-event waar deelnemers de laatste loodjes afleggen met een bekende sportieveling.

Ga jij de uitdaging aan? Meld je op tear.nl/theclimb aan voor de 10-daagse challenge!

Zo maak je zelf een duurzaam mondkapje

Verhaal | 26-05-2020 | Maartje de Groot
Vanaf 1 juni kunnen reizigers in het openbaar vervoer niet meer om (niet-medische) mondkapjes heen. Benieuwd hoe je zelf een duurzaam mondkapje maakt? Wij zochten het voor je uit.

Dit is waarom Anna Laura 1600 keer de trap oploopt in 3 weken

Verhaal | 25-05-2020 | Tear
Anne Laura beklimt de Kilimanjaro voor mensen in nood.
Photo: Will Boase - Tear

In Haïti bedachten ze deze innovatieve manier om handen te wassen

Verhaal | 22-05-2020 | Tear
Hoe kun je toch je handen wassen als er geen kraan in de buurt is?
The Climb Tear

The Climb: de sportiefste challenge in lockdown!

Verhaal | 21-05-2020 | Tear
The Climb: De sportiefste challenge in lockdown!

'Grote zorgen om explosie van coronabesmettingen door orkaan Amphan'

Verhaal | 20-05-2020 | Tear
Orkaan Amphan raast over India en Bangladesh. Inwoners proberen in veiligheid te komen. Maar dan is daar ook nog corona...

'Een orkaan van dit kaliber is heel angstaanjagend'

Nieuws | 20-05-2020 | Mirjam Croes
Orkaan Amphan raast door het zuiden van India en Bangladesh. De eerste schade is al gemeld.