Meld je aan voor The Justice Week!

Nieuws | 02-10-2020Suzanna Blackmore

Hoofdsprekers: Tineke Ceelen, Krish Kandiah, Gert-Jan Segers en Sander Heijne 

Van 25 tot en met 31 oktober 2020 organiseert Tear samen met meer dan tien andere organisaties The Justice Week. Inspirators uit binnen- en buitenland delen verhalen van recht en onrecht en laten zien hoe jij je eigen omgeving rechtvaardiger kunt maken. Sprekers zijn onder andere Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling), Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie), Sander Heijne (onderzoeksjournalist en auteur Fantoomgroei) en Krish Kandiah (sociaal ondernemer en oprichter van Home for Good). 

The Justice Week is een vervolg op de The Justice Conference van 2018 en kent drie deelonderwerpen: ‘All inclusive’: Over ongelijke machtsstructuren, inclusie en diversiteit; ‘Onderweg’: Over migratie, uitbuiting en mensensmokkel en ‘Tot op de bodem’: Over klimaatveranderingen. De week start en eindigt met een online live-evenement. Verder kies je als deelnemer dagelijks zelf onderdelen uit het programma voor jouw ‘moment of justice’. 

Tijdens The Justice Week vieren we de veranderingen die we al zien, leren we van goede voorbeelden en moedigen we elkaar aan om zelf aan de slag te gaan.

Stop filming us

Een van de programmaonderdelen is het kijken en bespreken van de bekroonde documentaire Stop Filming Us van documentairemaker Joris Postema. Tijdens zijn reizen door de Democratische Republiek Congo kon Postema er niet langer omheen dat Congolezen zelf een totaal ander beeld van hun land zouden weergeven dan dat Europeanen en westerse hulporganisaties doen. Hij ging hierover in gesprek met jonge mediaprofessionals in Congo. De documentaire roept indringende vragen op over beeldvorming, vooroordelen en ongelijke machtsverhoudingen. Als deelnemer van The Justice Week ga je hierover in gesprek met de documentairemaker.

Eigen aandeel

Projectleider Joost van Dieren: ‘De coronapandemie brengt veel aan het licht. We voelen onze eigen kwetsbaarheid en die van de samenleving. Maar er is nog een hele wereld die we niet dagelijks zien. Verhalen van onrecht die aan de meeste van ons voorbij gaan. Die willen we tijdens The Justice Week adresseren. Wie zijn bijvoorbeeld die mensen die zich buitengesloten voelen in onze samenleving? Wat is ons eigen aandeel in ongelijke machtsverhoudingen? Tijdens The Justice Week vieren we de veranderingen die we al zien, leren we van goede voorbeelden en moedigen we elkaar aan om zelf aan de slag te gaan.’ 

The Justice Week is een initiatief van Tear en wordt mede mogelijk gemaakt door International Justice MissionEvangelische OmroepCompassion NederlandTot Heil des VolksLight for the World NederlandA RochaMicha NederlandLeprazendingWorld VisionStichting GaveGroeneKerkenChristenUnie24-7 Prayer NederlandNew Wine, Civic Engagement Alliance, ZOA en Present Nederland.

Uw cookieinstellingen staan het niet toe deze inhoud te tonen. Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

4 Bijbelstudies over gerechtigheid

Verhaal | 29-10-2020 | Tear
Meer weten over gerechtigheid? Tear zet 4 Bijbelstudies over recht doen op een rij.

Jezus in de gevangenis

Verhaal | 28-10-2020 | Tear
Rechtdoen begint met mensen zien. En mensen zien begint met luisteren. Dat ontdekt pastor William Quiñones als hij een streng beveiligde jeugdgevangenis binnenstapt om over Jezus...

Leven als een nomade: Genieten van onderweg zijn

Verhaal | 27-10-2020 | Annelieke Bouman
De Nederlandse Anneke reist graag. Op zoek naar nieuwe culturen, nieuwe ontmoetingen en verrassende wendingen.

Laat je niet lamslaan door het verlangen naar vroeger...

Verhaal | 25-10-2020 | Dorina Nauta
‘We gaan als kerk door een rouwproces, omdat we niet meer samen kunnen komen, zoals we dat gewend zijn.'

Ontroerend: Syrische vluchteling zingt lied ‘Mag Ik Dan Bij Jou’

Verhaal | 24-10-2020 | Tear
Zangeres Shaza Hayek ontvluchtte ruim vijf jaar geleden haar moederland Syrië. Samen met landgenoten zingt ze het ontroerende nummer ‘Mag Ik Dan Bij Jou’ van Claudia de Breij.

Alexander slaat bruggen tussen witte en zwarte levens

Verhaal | 24-10-2020 | Tear
Alexander McLean stamt af van slavenhouders én slaven. Hij is daarmee het levende bewijs dat het mogelijk is om bruggen te slaan tussen witte en zwarte levens.