Hulp aan Sint-Maarten

Nieuws | 08-09-2017Christelijk Noodhulpcluster

De inwoners van Sint-Maarten en omliggende eilanden lijden onder de gevolgen van de verwoestingen door de orkaan Irma. Als samenwerkende organisaties in het Christelijk Noodhulpcluster – Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad, ZOA – beseffen wij dat velen getroffen zijn door de verwoestingen.
 

Sterke overheid

We zien dat de Nederlandse overheid en de lokale overheid hun verantwoordelijkheid nemen voor de eerste noodhulp en hopelijk straks ook voor de wederopbouw. Zij worden daarin gesteund door het Rode Kruis en andere organisaties die op het eiland een netwerk hebben. Ook EO Metterdaad zet zich in.  

Weinig hulp, kwetsbare overheid en netwerk

Als organisaties voor noodhulp, wederopbouw en ontwikkelingssamenwerking werken wij niet op Sint-Maarten. Ieder die de getroffenen aldaar wil steunen, nodigen wij daarom hartelijk uit dat te doen via bijvoorbeeld het Rode Kruis. Zelf blijven wij onze werkzaamheden richten op gebieden in onder andere Afrika en Azië met eveneens hoge nood, maar waar veel minder hulp is, de overheden vaak kwetsbaarder zijn en wij wel onze netwerken hebben.

Ethiopisch gezin voor een geïmproviseerd tentje

Noodhulp Oost-Afrika

Veel landen in Oost-Afrika lijden onder voedselgebrek als gevolg van langdurige droogte en conflicten. Tear helpt in Ethiopië, Somaliland, Zuid-...

Noodhulp & wederopbouw overstromingen Azië

Omvangrijke overstromingen in augustus en september 2017 hebben miljoenen mensen in India, Nepal en Bangladesh getroffen. Meer dan duizend mensen...

Ontwerp & realisatie: Nilsson