Fiets op 23 juni mee met de GroeneKerkenroute!

Nieuws | 04-06-2018Hanna van der Horst

Fietsliefhebbers opgelet! De GroeneKerkenactie van Tear en Kerk in Actie organiseert op zaterdag 23 juni 2018 in vijf regio's een GroeneKerkenroute. Geniet van de mooie natuur die ons land rijk is, neem een kijkje in de keuken van diverse Groene Kerken en fiets samen met ons de zomer in. 

Bekijk de routes en meld je aan voor de GroeneKerkenroute >>

Elke fietsroute voert langs drie tot zes kerken die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. In twee regio's fiets je daarnaast langs een Groene Moskee. Dit is de allereerste keer dat een aantal Groene Kerken hun gebouw een dag openstellen om bezoekers kennis te laten maken met het thema duurzaamheid en te inspireren om zelf ook groene stappen te zetten. De verschillende routes starten in Eindhoven, Wageningen, Assen, Haarlem en Middelburg en voeren onderweg langs prachtige dorpjes en het typisch Nederlandse landschap.

Hoe wij omgaan met de natuur en het klimaat, heeft invloed op de levenssituatie van mensen wereldwijd.

Na de nodige inspanning worden fietsers bij de Groene Kerken op de route hartelijk ontvangen met een heerlijke biologische versnapering. Daarnaast tonen de deelnemende kerken één van hun duurzame acties. Geïnteresseerden kunnen ervoor kiezen om zich bij een groepstocht aan te sluiten of op eigen houtje op pad te gaan. Een pitstop bij een kerk duurt ongeveer twintig minuten. 

Campagneleider Hanna van der Horst: ‘Hoe wij omgaan met de natuur en het klimaat, heeft invloed op de levenssituatie van mensen wereldwijd. Als gemeenschap kunnen kerken hierin echt een verschil maken.’ De ene kerk neemt je mee het dak op om de zonnepanelen te laten zien, de andere kerk heeft een unieke oplossing gevonden om het energieverbruik naar beneden te brengen en weer een ander bakt biologisch avondmaalsbrood of heeft een eigen moestuin.

Benieuwd naar alle ins en outs van de routes? Bekijk ze hier en vergeet je niet aan te melden! 

De GroeneKerkenactie

Met de GroeneKerkenactie stimuleren Tear en Kerk in Actie dat kerken duurzamer en groener worden en dat die kerken – van beginner tot duurzame expert – elkaar vinden en aanmoedigen. De actie richt zich op alle geloofsgemeenschappen die actief aan de slag willen met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap.

Ontwerp & realisatie: Nilsson