Bid voor de Rohingyas

Nieuws | 21-09-2017Tear

Geweldsuitbraken in de deelstaat Rakhine in Myanmar zorgden in augustus en september voor grote stromen vluchtelingen naar Bangladesh. Tear roept op om te bidden.

Exacte aantallen zijn niet bekend en moeilijk te verifiëren, maar schattingen gaan uit van meer dan 370.000 ontheemden die de grens met Bangladesh hebben overgestoken. En er komen er elke dag meer vluchtelingen bij. Er is grote behoefte aan eten en drinken, onderdak, sanitaire voorzieningen en medische en traumazorg.

Bid voor organisaties die een antwoord proberen te geven op deze enorme hulpvraag

“De regering van Bangladesh laat de Rohingya vluchtelingen toe, maar zal moeite hebben om ze voor de lange termijn opvang te bieden”, zegt Jakob Sarker, directeur van ons kantoor in Bangladesh. “Er wordt gevreesd voor de uitbraak van ziektes vanwege het gebrek aan water en sanitaire voorzieningen.”

Wilt u bidden:

  • dat er een eind komt aan de gewelddadigheden in de deelstaat Rakhine in Myanmar. Bid voor mensen en organisaties die in Myanmar werken aan kleine stappen om de oorzaak van het geweld aan te pakken.
  • dat hulpverleners toegang krijgen om de meest kwetsbare mensen te helpen. En bid voor de overheid van Bangladesh die haar best doet om ondersteuning te geven aan de gevluchte Rohingyas
  • voor organisaties binnen en buiten Bangladesh die een antwoord proberen te geven op deze enorme hulpvraag.