7 x goed nieuws waar je blij van wordt

Blog | 30-04-2020Tear

Herken je dat? Ergens wil je graag op de hoogte blijven van al het nieuws in deze tijd, maar tegelijkertijd kan het je soms ook lamslaan. Gelukkig zien we ook genoeg hoopvolle berichten en goed nieuws voorbijkomen. We delen er zeven met je. 
 
Van een bierbrouwer die tijdens de coronacrisis ineens iets heel anders brouwt dan bier tot aan bijzondere acties om iemand een hart onder de riem te steken. 

Lees ook: Samuel Lee & Theodoor Meedendorp: Anders kijken in crisistijd

1. Opa en oma ontvangen weer kaartjes via Coromapost 

Opa en oma bezoeken kan nu even niet, en dat is zowel voor een kleinkind als voor de grootouders jammer. Om te laten weten dat ze niet vergeten zijn, is de app ‘Coromapost’ gelanceerd. Hiermee kun je een kaart met zelfgemaakte foto versturen. Zo ben je toch een beetje samen en bezorg je opa en oma zonder twijfel een glimlach. 

2. Milaan verandert van autoparadijs naar fietsstad 

Milaan is een van de meest vervuilde steden van Europa. De Italiaanse stad gebruikt de coronacrisis om een fietsstad te worden. Ook in andere steden, zoals Berlijn en Brussel, zijn er initiatieven om fietsers en wandelaars meer ruimte te geven. Gaat Nederland binnenkort ook meedoen?

3. De vitale beroepen worden weer gewaardeerd 

Verschillende groepen mensen leefden en werkten voor corona bijna ‘onzichtbaar’. Denk aan verpleegkundigen, die de oren en ogen van de arts en het liefdevolle gebaar voor de patiënt zijn. Of vakkenvullers die hard werken zodat artikelen op voorraad zijn in de winkels. Nu we merken hoe belangrijk en nodig zij zijn, worden ze extra gewaardeerd. En terecht! 

4. Militairen maken warme maaltijden voor ouderen 

Steeds meer mensen staan op om elkaar te helpen. In Den Haag heeft het leger bijvoorbeeld duizend maaltijden gekookt voor oudere inwoners die aan huis gekluisterd zijn en het niet zo breed hebben. Een warm gebaar!  

Andrew Seaman, Unsplash

5. Goed nieuws! De kerk wordt online zichtbaar 

Ook het christelijke geloof is een stuk zichtbaarder dan voor de coronacrisis. In een handomdraai, zo lijkt het, zijn veel kerken in Nederland hun diensten online gaan uitzenden. Daardoor is het goede nieuws van het evangelie voor een breder publiek toegankelijk. De kerken Mozaiek0318 en Mozaiek033 zenden bijvoorbeeld iedere zondagmorgen samen een livestream uit. Sommige streams zijn al meer dan vijftigduizend keer bekeken! 

6. Bavaria brouwt geen bier, wel desinfectiemiddel 

Met de horeca op slot heeft het minder zin om veel bier te brouwen. Dus haalde bierbrouwer Bavaria al het bier terug. Nu produceren ze desinfectiemiddel. En dat is fijn, want handgel is nog steeds hard nodig. 

 7. Mensen komen op een nieuwe manier in actie voor het goede doel 

Tijdens Koningsnacht dit jaar hebben duizenden Nederlanders een nacht buiten geslapen op hun balkon, in de achtertuin of op het dakterras voor #CampNL. Zo hebben ze aandacht gevraagd voor duizenden vluchtelingen op Lesbos. Het opgehaalde geld wordt door Movement on the Ground onder meer gebruikt voor tenten. 

Tekst: Marina de Haan
Foto 1: Clay Banks, Unsplash | Foto 2: Chris Barbalis, Unsplash | Foto 3: Andrew Seaman, Unsplash

Bescherm mensen in armoede tegen het corona-gevaar en steun het Corona Noodhulpfonds. Alvast hartelijk dank voor jouw steun.

Hoop voor vluchtelingen in Libanon

Verhaal | 22-07-2020 | Tear
In Libanon raken vluchtelingen in de problemen, doordat ze geen geld meer hebben voor voedsel. Zusterorganisatie Tearfund biedt hulp. Lees hier hoe...

Rikkert Zuiderveld & Reinier Sonneveld: ‘Mocht je vallen, dan word je toch wel opgevangen’

Verhaal | 13-07-2020 | Tear
Minella van Bergeijk gaat in gesprek met Rikkert Zuiderveld en Reinier Sonneveld over meebuigen in de storm.

10x wat we leerden in 2020

Verhaal | 13-07-2020 | Tear
De coronacrisis bracht veel mensen ook rust. Tear geeft tien tips om die rust vast te houden.

Martha Zonneveld: ‘Honger is een afschuwelijke ramp die zich voltrekt naast de dreiging van corona’

Verhaal | 03-07-2020 | Hannah Westra
Met Tear zijn we actief betrokken bij mensen die op dit moment nog middenin een lockdown zitten. Martha Zonneveld, noodhulpcoördinator bij Tear: ‘In sommige landen begint de...

Beter bestand tegen de coronacrisis dankzij de lokale kerk

Verhaal | 22-06-2020 | Annemarie van den Berg
Via lokale kerken mensen zelf uit armoede laten opstaan. Het werkt! Juist in deze coronacrisis zien we dat deze gemeenschappen beter bestand zijn tegen de gevolgen.
Babyslofjes

Kraamtijd in lockdown: net bevallen en geen inkomen meer

Verhaal | 22-06-2020 | Tear
Ineens ziet de kraamtijd er door het coronavirus heel anders uit dan dat we gewend zijn. Maar voor de 25-jarige Kabita en haar man is de kraamtijd levensbedreigend geworden.