6x Zwolle wat ben je mooi!

Verhaal | 26-06-2020Annelieke Bouman

Het wordt steeds weer wat drukker op straat. Het aantal besmettingen is laag en Nederland lijkt weer te ontwaken. Toch zijn er nog genoeg mensen die een vergroot risico lopen, eenzamer zijn of op andere manieren geraakt worden door de crisis. Wat is het hartverwarmend om te zien dat er zoveel mensen opstaan die iets voor een ander willen doen. Vandaag delen we 6 initiatieven in Zwolle die de wereld een stukje mooier maken.
 

SamenOuderen Kletslijn  
Veel ouderen voelen zich extra eenzaam tijdens de coronacrisis. Bij de SamenOuderen Kletslijn kan elke Zwolse oudere terecht voor een luisterend oor of ‘gewoon’ een gezellig praatje dankzij een groep enthousiaste vrijwilligers. Ook ‘s avonds en in het weekend is de Kletslijn open! 

Pop-up kunst voor senioren  
Wie uit het raam van een verpleeghuis of seniorenflat kijkt, kan maar zo getrakteerd worden op een prachtig kunstwerk van Reinier Ganzevoort. Hij verrast ouderen met kunstwerken van graffiti. De ouderen vinden het prachtig! Of zoals een van de senioren tegen Reinier zei: ‘Ik vind dit zo mooi en vrolijk, het is weer eens wat anders.’  

Duurzaam en veilig kledingruilfeestje  
Maak een ander bij met jouw kleding en vind zelf ‘nieuwe’ tweedehands parels. Dat is het doel van het pop-up kledingruilfeestje in het menistenbrug wachtershuisje. Ook in coronatijd kun je verantwoord je kledingkast aanvullen. En daar worden we bij Tear heel blij van.  
 

Studente Janine doet boodschappen voor risicogroep  
Voor risicogroepen is het in deze tijd vervelend om boodschappen te doen. Studente Janine besloot haar hulp aan te bieden en al snel sloten andere studenten van haar studentenvereniging Gumbo Millennium zich bij haar aan. Inmiddels is het een groep van dertien studenten die vrijwillig boodschappen doet voor mensen uit de risicogroep. Hartverwarmend!  

We bakken er samen iets van  
Met de actie We bakken er samen iets van bakt Impacter Zwolle samen met jongeren taarten, cupcakes en koekjes. ‘Bezoek ontvangen is voor veel mensen lastig. Wij hopen met iets lekkers deze mensen een beetje op te fleuren’, vertelt Lisa van Impacter Zwolle. 

Heb lief  
Op initiatief van kunstenaar Ronald Westerhuis zijn er door heel Zwolle posters met ‘Heb lief’ opgehangen. Twee krachtige woorden waar we niks meer aan toe te voegen hebben.  

Ben jij andere mooie initiatieven in Zwolle tegengekomen? Laat het ons weten op onze Facebookpagina

Headerbeeld: Unsplash  
Foto 1: Erik-Jan Berends 
Foto 2: Janine  
Foto 3: Indebuurt Zwolle  

Lees ook: Utrecht, wat ben je mooi in crisistijd 

Hoop voor vluchtelingen in Libanon

Verhaal | 22-07-2020 | Tear
In Libanon raken vluchtelingen in de problemen, doordat ze geen geld meer hebben voor voedsel. Zusterorganisatie Tearfund biedt hulp. Lees hier hoe...

Rikkert Zuiderveld & Reinier Sonneveld: ‘Mocht je vallen, dan word je toch wel opgevangen’

Verhaal | 13-07-2020 | Tear
Minella van Bergeijk gaat in gesprek met Rikkert Zuiderveld en Reinier Sonneveld over meebuigen in de storm.

10x wat we leerden in 2020

Verhaal | 13-07-2020 | Tear
De coronacrisis bracht veel mensen ook rust. Tear geeft tien tips om die rust vast te houden.

Martha Zonneveld: ‘Honger is een afschuwelijke ramp die zich voltrekt naast de dreiging van corona’

Verhaal | 03-07-2020 | Hannah Westra
Met Tear zijn we actief betrokken bij mensen die op dit moment nog middenin een lockdown zitten. Martha Zonneveld, noodhulpcoördinator bij Tear: ‘In sommige landen begint de...

Beter bestand tegen de coronacrisis dankzij de lokale kerk

Verhaal | 22-06-2020 | Annemarie van den Berg
Via lokale kerken mensen zelf uit armoede laten opstaan. Het werkt! Juist in deze coronacrisis zien we dat deze gemeenschappen beter bestand zijn tegen de gevolgen.
Babyslofjes

Kraamtijd in lockdown: net bevallen en geen inkomen meer

Verhaal | 22-06-2020 | Tear
Ineens ziet de kraamtijd er door het coronavirus heel anders uit dan dat we gewend zijn. Maar voor de 25-jarige Kabita en haar man is de kraamtijd levensbedreigend geworden.