4 Bijbelstudies over gerechtigheid

Verhaal | 29-10-2020Tear

De Bijbel vertelt ons dat God rechtvaardig is en dat Hij gerechtigheid belangrijk vindt. Maar hoe hoog hebben wij als mensen gerechtigheid op de agenda staan?  En hoe kun je concreet recht brengen in je omgeving? Tear zet een aantal Bijbelstudies en leesplannen voor je op een rij rondom het thema gerechtigheid. Zo kun je alleen of bijvoorbeeld samen met je kring verder in dit uitdagende onderwerp duiken.

Momenteel is The Justice Week in volle gang. Op zoek naar inspiratie over gerechtigheid? Koop hier je kaarten!

1. Laat het recht stromen

Wat zegt de Bijbel eigenlijk over gerechtigheid? Daar denk je onder andere over na tijdens de Bijbelstudie Laat het recht stromen. God zegt in Zijn Woord dat Hij onrecht haat, maar kies jij er bewust voor om ook een rechtbrenger te zijn? En wat is de rol van de kerk in het brengen van recht? Allemaal vragen die relevant zijn om het recht te laten stromen.

2. Justice – where is the love?

De populaire Bijbel-app YouVersion biedt honderden leesplannen: dagelijkse overdenkingen gelinkt aan een thema. Het vier dagen durende leesplan Justice – where is the love? staat stil bij de vraag: hoe kunnen we praktisch omzien naar mensen om ons heen? En hoe kunnen we niet denken vanuit een tekort, maar uitdelen van dat wat we hebben?

3.Buigen om recht te doen

Het thema van de Micha Zondag in 2016 was Buigen om recht te doen. Welke keuzes moeten we maken om recht en goed te doen? En wat als dat keuzes zijn die iets van ons vragen? Deze twee vragen zijn slechts een greep uit de Bijbelstudie van Micha Nederland.

4. Recht doen

Het leesplan Recht doen van YouVersion neemt je veertien dagen lang mee in het onderwerp recht doen. Dagelijks ontvang je een Bijbeltekst, een korte overdenking en een vraag om over na te denken of aan de slag te gaan. Zo ben je iedere dag bezig met recht brengen in jouw omgeving.

Recht doen is iets wat God van ons verlangt, staat geschreven in Micha 6:8: 'Maar de Heer heeft jullie al verteld wat Hij van jullie verlangt. Hij heeft al bekendgemaakt wat goed is. Hij vraagt alleen dit: Wees eerlijk, rechtvaardig en trouw. En denk niet alleen aan jezelf, maar leef dicht bij God.'

Lees ook: Goede boeken over gerechtigheid

Momenteel is The Justice Week in volle gang (dagelijks van 25 tot en met 31 oktober 2020, 20.30 tot 22.00 uur). Luister naar inspirerende sprekers en ontdek waar en hoe jij recht kan en mag brengen. Koop snel je kaartje en laat je inspireren.

‘Ik houd me niet heel erg bezig met klimaatverandering’

Verhaal | 26-11-2020 | Tear
We vragen drie Nederlanders wat zij doen voor een betere wereld. Christie Kuik (48) bijt het spits af.

Onrust in Ethiopië door gevechten tussen rebellen en het leger

Nieuws | 24-11-2020 | Tear
Het conflict tussen het regeringsleger van Ethiopië en strijders in Tigray is geëscaleerd. Zo ziet de huidige situatie eruit.

Bijzonder hoogleraar Renée Römkens: ‘Er ligt een taak voor kerkleiders en predikanten’

Verhaal | 24-11-2020 | Tear
Kan de kerk écht verschil maken in preventie en aanpak van seksueel misbruik en huiselijk geweld? Minella van Bergeijk en Renée Römkens gaan hierover in gesprek.

Hopen in gebrokenheid

Verhaal | 22-11-2020 | Tearfund Engeland
Hoe houd je hoop als dit moeilijk te vinden is? Gideon Heugh van zusterorganisatie Tearfund kijkt terug op afgelopen jaar.
Foto Carel Schutte

Tear gaat verder als Tearfund

Nieuws | 18-11-2020 | Tear
Internationale problematiek vraagt om een internationale benadering. Het bundelen van onze kennis en ervaring en nu ook onze naam helpt ons om nog beter in te gaan op wereldwijde...

Minella van Bergeijk in Hour of Power: 'We moeten de hoop niet kwijtraken'

Verhaal | 15-11-2020 | Tear
Tear-directeur Minella van Bergeijk is te gast bij Hour of Power en gaat in gesprek met presentator Jan van den Bosch.