Traplopen voor het goede doel

Sponsor een deelnemer van de sportiefste challenge in lockdown: The Climb. Traploop voor het goede doel en beklim zelf een berg op je eigen trap of sponsor iemand die meedoet. Zo help jij mee om de meest kwetsbare mensen in ontwikkelingslanden te beschermen tegen de gevolgen van de coronacrisis. Met het sponsorgeld dat je ophaalt of het bedrag dat je doneert, delen wij voedselpakketten, water en zeep uit en geven we voorlichting en medische hulp. Traploop je mee voor het goede doel?

The Climb

Uw cookieinstellingen staan het niet toe deze inhoud te tonen. Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

Hulp voor mensen die het hardst worden geraakt

Ondanks dat Nederland nu ook door een crisis gaat, blijft Tear het belangrijk vinden om wereldwijd hulp te bieden aan de miljoenen kwetsbare mensen die nu het hardst worden geraakt. Door de lockdown kunnen veel mensen in ontwikkelingslanden geen geld meer verdienen en dus ook geen eten kopen. Hierdoor is honger een grote dreiging. Tear-directeur Minella van Bergeijk: 'Terwijl wij hier langzaam maar zeker weer proberen op te klimmen uit de crisis, is er in veel ontwikkelingslanden sprake van een crisis op een al bestaande crisis. Juist voor die vergeten crisissen willen we met The Climb aandacht vragen.'

Bijzondere klimmers

We zijn alle klimmers ontzettend dankbaar, zoals bijvoorbeeld klimmer Antheun. Antheun is halfzijdig verlamd en gaat normaliter met de traplift. Voor The Climb bedwong hij de Vaalserberg. Hiervoor ging hij twaalf dagen lang, vier keer per dag, met de trap naar zolder en – achterstevoren met zijn vrouw als ‘vangnet’ – weer naar beneden. “Door The Climb beteken ik, ondanks mijn gestrompel, iets voor een ander.” Of zoals het Edes zaalvoetbalteam, bestaand uit Eritrese en Ethiopische vluchtelingen, die de Alpe d'Huez in één dag beklommen.  “We weten hoe het is om vluchteling te zijn. Daarom willen we voor andere vluchtelingen de trap oplopen.’’ Of Sepp en Pepijn die bij het Jeugdjournaal mochten vertellen waarom zij 270 keer omhoog liepen.

Wil je nog meedoen?

De actieperiode loopt vanaf 11 juni en op 20 juni sluiten we af met een online event. Wil je alsnog meedoen? Bekijk de stappen hieronder.

Meld je aan via de knop hieronder en maak jouw persoonlijke deelnemerspagina aan

Kies een van de drie bergen om te beklimmen (starter, gevorderde, expert) en bereken het aantal treden per dag (je kunt ook nu nog starten, of er bijvoorbeeld voor kiezen om de Vaalserberg in één dag te beklimmen)

 

Vraag je vrienden en familie om je te sponsoren en haal zoveel mogelijk geld op voor het goede doel

 

Enthousiast? Of wil je iemand sponsoren?

* Eén trap is gemiddeld 15 treden hoog. De afstand tussen de treden is gemiddeld 25 cm. Eén keer de trap op én neer is circa 7,5 meter. We hebben de hoogte van de bergen afgerond op hele getallen.

Stappen zetten met je eigen supporters

Ben jij goed op weg, maar heb je nog niet genoeg supporters verzameld om je doelbedrag te behalen? Zo bereiken jullie samen de top!

3 tips om aan je fanbase te bouwen: 

1. Deel je persoonlijke actiepagina op InstagramTiktokFacebook en Twitter

2. Stuur een berichtje naar al je vrienden via Whatsapp

3. Doe een oproepje via jouw kerk(blad) 

Crisis op crisis 

Het coronavirus zet de wereld op z’n kop. Miljoenen mensen worden geraakt. In Nederland, maar ook in de meest arme regio’s van de wereld. Vooral de lockdown raakt deze mensen hard. Want hoe kun je geld verdienen om eten te kopen als je de deur niet uit mag? Mensen die al leven in crisisgebieden krijgen er nu nog een crisis bovenop, wat zorgt voor desastreuze gevolgen. Daarom komt Tear in actie! We verlenen hulp op de plekken waar dat het hardst nodig is. We delen voedsel, water en zeep uit en geven we voorlichting en medisch hulp. Dit kunnen we alleen niet zonder jou. Help jij mee? 

Bekijk waarvoor we samen geld ophalen:

Deze landen zijn voorbeelden van landen die jij steunt door mee te doen aan deze actie.

Tear The Climb