Noodhulp Rohingya-vluchtelingen Bangladesh

Tear biedt, in samenwerking met lokale hulporganisatie Christian Commission for Development in Bangladesh (CCDB), noodhulp aan de Rohingya in Bangladesh. Uw gift is hard nodig.
Land
Partnerorganisatie
CCDB
Projectnummer
2018022
Bijdrage van Tear
€ 100 000

Doe een gift zodat we ter plaatse hulp kunnen verlenen >>

Wat doet Tear?

Tear biedt samen met lokale partnerorganisatie CCDB in Bangladesh hulp aan de vluchtelingen. CCDB houdt zich onder meer bezig met het versterken van de hutten en het verbeteren van de sanitaire voorzieningen. Dit laatste is belangrijk omdat de sanitaire omstandigheden in de kampen heel slecht zijn. 

Met steun van Tear zijn de afgelopen tijd onder andere:
- 100 latrines gebouwd
- 25 nieuwe waterpunten aangelegd

Ook ontvingen:
- 1.500 gezinnen een kooktoestel
- 22.000 mensen voorlichting over goede hygiëne.

Tear biedt samen met lokale partner CCDB hulp in het kamp Kutupalong-Balukhali in het district Cox’s Bazar in het oosten van Bangladesh.

Doneren

€20,-

Voor €20,- kunnen we een gezin voorzien van een pakket met dekens en slaapmatjes.

€40,-

Voor € 40,- kunnen we een hutje van een gezin versterken waardoor deze veel beter in staat is de verwachte moessonregens te weerstaan.

€85,-

Voor € 85,- kunnen we één gezin toegang geven tot een toilet. Een nieuw toiletblok kost in totaal €850,-. Daar kunnen tien gezinnen gebruik van maken. 

Ume moest vluchten voor het geweld in haar dorp

Drie weken geleden werd het dorp van Ume aangevallen en moest ze halsoverkop vluchten. Haar man werd onthoofd en hun huis is tot de grond platgebrand. Lees haar verhaal hier.
 

Bid mee

Wij voelen ons geroepen om Jezus te volgen naar de plekken waar de nood het grootst is. Geef indien mogelijk en bid mee voor de honderdduizenden mensen – vooral Rohingyavrouwen en -kinderen – die verdreven zijn en nu met primitieve middelen moeten zien te overleven.

  • Bid dat er een eind komt aan het geweld in de deelstaat Rakhine in Myanmar. Bid voor mensen en organisaties die in Myanmar werken aan kleine stappen om de oorzaak van het geweld aan te pakken.
  • Bid dat hulpverleners toegang krijgen om de meest kwetsbare mensen te helpen. En bid voor de overheid van Bangladesh die haar best doet om ondersteuning te geven aan de gevluchte Rohingya’s.
  • Bid voor de bevolking van Bangladesh. Dat ook zij de hulp krijgen die nodig is om deze enorme toevoer van vluchtelingen aan te kunnen.

Geef voor noodhulp aan de Rohingya-vluchtelingen

 

Peter Kamphof

Meer weten? Neem contact op met:

T 0306969600 | E pkamphof@tear.nl

 

 

Tear geeft hulp bij deze noodsituatie als lid van Integral.