Akkoord

Tear.nl maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Tear maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Noodhulp Rohingya

Bijna zevenhonderdduizend Rohingya zijn het afgelopen half jaar de grens met Bangladesh over gevlucht als gevolg van bruut geweld in Myanmar. In zeer primitieve omstandigheden proberen uitgeputte families nu te overleven – vaak zonder onderdak of schoon drinkwater. Tear biedt, in samenwerking met twee leden van het Christelijk Noodhulpcluster, Red een Kind en ZOA, noodhulp aan de Rohingya in Bangladesh. Uw gift is hard nodig.
Land
Partnerorganisatie
CCDB

Doe een gift zodat we ter plaatse hulp kunnen verlenen >>

Jakob Sarker, directeur van het kantoor van Tear in Bangladesh zegt dat de regering de Rohingya toelaat, maar moeite zal hebben om ze ook op lange termijn opvang te bieden. Met name de sanitaire omstandigheden zijn heel slecht, wat ook zichtbaar is in de recente uitbraak van difterie in de kampen waar ruim 3.000 mensen ziek van zijn geworden.

Ons werk in Bangladesh

In de hulpverlening werken we samen met onze lokale partner CCBD in Bangladesh. Hun hulpverlening is met name gericht op het verbeteren van de bijzonder slechte situatie qua sanitaire voorzieningen. Tussen januari en maart worden 113 nieuwe latrines gebouwd en zijn teams voortdurend aan de slag om 80 andere latrines in de kampen schoon te houden.

Daarnaast gaat ook een deel van de ondersteuning naar 1.000 huishoudens van de bevolking die al woonachtig waren in het gebied. Zij ontvangen pakketten met onder meer dekens en slaapmatjes.

Tear biedt hulp in de kampen Kutupalong en Balukhali in het district Cox’s Bazar in het oosten van Bangladesh.

 

Doneren

€20,-

Voor €20,- kunnen we een gezin voorzien van een pakket met dekens en slaapmatjes.

€85,-

Voor € 85,- kunnen we één gezin toegang geven tot een toilet. Een nieuw toiletblok kost in totaal €850,-. Daar kunnen tien gezinnen gebruik van maken. 

Downloads

Collectepresentatie Noodhulp Rohingya (13.07 MB)

Ume moest vluchten voor het geweld in haar dorp

Drie weken geleden werd het dorp van Ume aangevallen en moest ze halsoverkop vluchten. Haar man werd onthoofd en hun huis is tot de grond platgebrand. Lees haar verhaal hier.
 

Bid mee

We zijn ons ervan bewust dat er op dit moment zeer veel noden zijn in de wereld. Toch voelen we ons geroepen om Jezus te volgen naar de plekken waar de nood het grootst is. Geef indien mogelijk en bid mee voor de honderdduizenden mensen – vooral Rohingyavrouwen en -kinderen – die op brute wijze verdreven zijn.

  • Bid dat er een eind komt aan het geweld in de deelstaat Rakhine in Myanmar. Bid voor mensen en organisaties die in Myanmar werken aan kleine stappen om de oorzaak van het geweld aan te pakken.
  • Bid dat hulpverleners toegang krijgen om de meest kwetsbare mensen te helpen. En bid voor de overheid van Bangladesh die haar best doet om ondersteuning te geven aan de gevluchte Rohingya’s

Geef voor noodhulp aan de Rohingya-vluchtelingen

 

Peter Kamphof

Meer weten? Neem contact op met:

T 0306969600 | E pkamphof@tear.nl

Ontwerp & realisatie: Nilsson