Red de verdwenen kinderen van Nepal

Verhaal | 15-04-2019Esther Koelewijn

Het is één van de meest schokkende gevolgen van armoede: geld verdienen met de verkoop van kinderen. Het is de realiteit in Nepal, waar bijna 12.000 kinderen per jaar slachtoffer worden van mensenhandel.

Nepal is een van de armste landen ter wereld. In 2015 verwoestte een reeks hevige aardbevingen het land. Honderdduizenden mensen verloren hun huis, duizenden kinderen verloren hun ouders. Veel Nepalezen zijn nu op zoek naar een betere toekomst in India of andere buurlanden. Deze mensen zijn kwetsbaar en vallen makkelijk ten prooi aan mensenhandelaren. Jaarlijks worden in de grensstreek rond Nepal meer dan 23.000 mensen verhandeld, waarvan ongeveer de helft kinderen. Tear wil daar verandering in brengen. Help jij mee?

Mensenhandel tegen gaan

Om mensenhandel tegen te gaan werkt Tear samen met haar partnerorganisatie in het Child Protection Programme. Zo werkt het Child Protection Programme:

1. Oorzaken van mensenhandel voorkomen
De armoede maakt mensen in Nepal zeer kwetsbaar. Onze partnerorganisatie leert hen elkaar te helpen door spaargroepen op te richten, en traint hen bijvoorbeeld in het starten van een eigen onderneming. En door zaaigoed uit te delen, kan er meerdere keren per jaar geoogst worden. Samen met lokale kerken inspireert de organisatie christenen om mensen te beschermen die het risico lopen om slachtoffer te worden van mensenhandel.

2. Beschermen en voorkomen dat er meer kinderen verdwijnen
In speciale clubs leren kinderen seksueel en fysiek geweld te herkennen en hoe zichzelf ertegen kunnen beschermen. Dankzij deze clubs krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en durven ze gezamenlijk op te komen voor slachtoffers.

3. Terughalen uit slavernij en werken aan herstel
We helpen onze partnerorganisatie om verdwenen kinderen op te sporen en terug te halen. Hiermee stimuleren we ook lokale autoriteiten tot aanpakken van het probleem, wat nu vaak taboe is. De kinderen worden bij terugkeer opgevangen en krijgen geestelijke begeleiding.

Bescherm de kinderen van Nepal tegen uitbuiting

Steun het Child Protection Programme en help mee een einde te maken aan uitbuiting van de kinderen in Nepal.

Meer over het project

Mensenhandel tegengaan in Nepal

Nepal (Azië)
Mensenhandel is een groot probleem in Nepal. Mensen worden binnen het land verhandeld, van het platteland naar de stad, maar ook vanuit Nepal naar onder meer India en het Midden-Oosten. Daar komen ze terecht in de seksindustrie of worden ze gedwongen om te werken als slaaf in fabrieken.