Wederopbouw via de lokale kerk in Syrië

In Syrië spelen lokale kerken een belangrijke rol in de distributie van hulpgoederen.
Land
Projectnummer
2019077

Op zoek naar een diaconaal jaarproject voor jouw kerk? Word Connected Church en ondersteun het werk van de lokale kerk in Syrië >>

De crisis in het Midden-Oosten houdt helaas aan. We zijn dankbaar dat we via onze lokale partner iets goeds kunnen doen voor hen die lijden onder het geweld. 

Boeren pakken hun werk weer op

Sinds 2017 werken we samen met lokale partnerorganisatie MERATH om boeren in Syrië te ondersteunen die door de conflicten moesten stoppen met werken. Door gebrek aan middelen is de landbouwketen in het land compleet verstoord. Via dit project worden 200 boeren ondersteund door middel van zaden, meststoffen en landbouwmiddelen. 

In mei 2018 was 50 procent meer land door de boeren bewerkt dan toen toen het project net startte in augustus 2017. Daarnaast hebben boeren winst opgehaald uit het oogsten van kool en kunnen ze binnenkort ook graan en bonen oogsten. Naast het opstarten van hun werk, zijn de boeren ook begonnen met het repareren van waterpompen om irrigatie op hun land mogelijk te maken. Tear hoopt deze pilot binnenkort af te ronden en het project en de activiteiten in de toekomst uit te breiden. De lokale kerk in Syrië helpt bij het uitdelen van benodigheden en houdt toezicht op de voortgang van het project.

Meer doen of meer weten?

Wil je meer weten over de situatie rond vluchtelingen en de hulp van Tear? Bekijk de meest gestelde vragen

Meer weten? Neem contact op met:

Tears noodhulp in Syrië wordt medegefinancierd met fondsen van de Nederlandse overheid, via de Dutch Relief Alliance Joint Responses voor Syrië. De Dutch Relief Alliance is een samenwerkingsverband van Nederlandse noodhulporganisaties, die overheidsgelden ontvangen voor humanitaire hulp.

Logo van Integral

Tear geeft hulp bij deze noodsituatie als lid van Integral.

Tear werkt bij deze noodhulpactie samen met de andere leden van het Christelijk Noodhulpcluster: Dorcas, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA.