Collegedag Part of the Story

‘De Bijbel is niet een boek vol leerstellingen, beloften of regels, maar een verhaal. Een verhaal over wie wij zijn, waar we ons bevinden, hoe we God kunnen ontmoeten en waar het heen gaat met de wereld. Deze manier van lezen daagt ons uit om onze rol mee te spelen in het grote drama van Gods missie naar zijn wereld.’

Het grote verhaal van God met de wereld vormt de basis voor het gedachtegoed van Christopher J.H. Wright. Op 31 oktober vond de collegedag Part of the Story plaats, waar hij drie lezingen gaf. 

Deze collegedag is een initiatief van Tear en komt tot stand in samenwerking met New Wine NL, Diaconaal en Missionair Steunpunt, Baptistenseminarium, Evangelisch College en Micha Nederland.

Chris Wright

Christopher J.H. Wright (1947) is anglicaans oudtestamenticus en auteur van toonaangevende boeken als The mission of God en The Mission of God’s people (De Bijbelse missie – Gods opdracht voor Zijn kinderen). Verder is hij voorzitter van de theologie werkgroep van Laussee en sinds 2011 internationaal directeur van Langham Partnership International. Zijn bijdrage aan de Capetown commitment (lees hier de Nederlandse vertaling) en zijn boek ‘The Mission of God’s people’ vormen bouwstenen in het denken over en de invulling van missie.

Colleges terugkijken

Wil je de colleges van Chris Wright terugkijken? Dat kan via de links hieronder. Onderaan deze pagina vind je de PowerPoint van de dag. 

Lezing 1: The Great Story: Retrieving the Bible’s Whole Story as the Foundation for Hope and Mission
Lezing 2: The Great Commission: Integrating all Dimensions of Mission around the Centrality of the Biblical Gospel
Lezing 3: Saints in the Marketplace: Thinking Biblically about Christian Vocation and Mission in the Public Arena

Deze collegedag is een initiatief van Tear en komt tot stand in samenwerking met New Wine NLDiaconaal en Missionair SteunpuntBaptistenseminariumEvangelisch College en Micha Nederland.

Downloads

Powerpoint collegedag 'Part of the Story' (1.66 MB)

Waarom organiseert een ontwikkelingsorganisatie een collegedag over onze rol in Gods verhaal? 

Bij Tear geloven we dat het herstelplan van God Zijn missie is op deze aarde. Gebroken relaties vormen ten diepste de oorzaak van armoede en onrecht in de wereld. Waar herstel van die relaties plaatsvindt, tussen God en mensen, tussen mensen onderling en tussen mensen en de natuur, kunnen armoede en onrecht worden uitgebannen. Waar Chris het heeft over ‘de gehele wereld en het gehele evangelie’ is het onmisbaar om daarin te kijken naar hoe Gods missie op andere plekken zichtbaar wordt. Als christelijke ontwikkelingsorganisatie voelen we de urgentie om het besef dat het Koninkrijk om het hele leven gaat te agenderen. Dat betekent dat iedereen onderdeel is daarvan. Van onze zuidelijke broeders en zusters leren we een andere manier van kijken waarbij missie geen dualisme bevat zoals missionair of diaconaat, maar er is sprake van een holistische missie.